Stepe Stepanovića 114, Banja Luka

English Bosanski
 

BE WELL PRENATALNI PAKETI: VERAcity i VERAgene prenatalni testovi uz dodatne pogodnosti

06/09/2023

prenatalni testovi banja luka

NOVO u našoj klinici: Prenatalni testovi u okviru Be Well prenatalnih paketa! Trudnoća je za sve buduće roditelje period najdubljih emocija. Radost iščekivanja prožeta je strahom i brigama o bebinom zdravlju. Najbolje što vam može obezbijediti mirnu i bezbrižnu trudnoću su prenatalni testovi. Neinvazivni prenatalni testovi (Noninvasive prenatal testing – NIPT) potpuno bezbjedno i sa visokom preciznošću (>99%) utvrđuju zdravlje fetusa prije rođenja, odnosno detektuju hromozomske abnormalnosti ploda.

VERAcity i VERAgene prenatalni testovi su neinvazivni testovi najnovije generacije koje možete uraditi već od 10. nedjelje trudnoće, a rezultati se dobijaju u roku od nekoliko dana. Prenatalni testovi predstavljaju jednostavnu analizu krvi majke, a koja ljekaru daje kompletnu sliku o zdravlju ploda.

U našoj klinici ovi testovi su dostupni u okviru usluge Be Well prenatalni paketi: BE WELL PRENATAL VERAcity i BE WELL PRENATAL VERAgene.

Pored toga što nudimo dodatne pogodnosti uz testove, cjelokupan proces testiranja ostaje „pod okriljem bijelog mantila“, što znači da tokom testiranja nije uključena treća strana, već se cjelokupan proces uzorkovanja i slanja u laboratoriju obavlja u okviru naše klinike.

Prenatalni testovi – kada i zašto se preporučuju prenatalni screening testovi?

Cilj prenatalnog testiranja je identifikacija plodova sa povećanim rizikom za genetske poremećaje. Postoje različite vrste prenatalnih testova koji nisu podjednako precizni, a neki od njih nose i rizik od gubitka trudnoće.

Razvojem prenatalnih testova nove generacije napravljen je veliki korak u polju genetike, te je drastično smanjena potreba za izvođenjem invazivnih metoda koje nose rizik od pobačaja.

Za razliku od invazivnih testova, koji se preporučuju u odnosu na starost trudnice i opterećenost anamneze (na primjer, double test se preporučuje trudnicama mlađm od 35 godina i sa neopterećenom anamnezom, dok se amniocenteza uglavnom preporučuje trudnicama starijim od 35 godina i sa opterećenom anamnezom), neinvazivni prenatalni testovi su namijenjeni svim trudnicama. NIPT testovi se baziraju na uzimanju venske krvi majke i daljoj analizi DNK ploda iz majčine krvi, a u potpunosti su sigurni za trudnicu i plod.

prenatalni test banja luka

Kako se izvodi VERAcity prenatalni test?

Veracity prenatalni test se izvodi veoma jednostavno i brzo. Medicinski tehničar uzima uzorak iz majčine krvi, nakon čega se uzorak šalje u najsavremenije laboratorije na dalju analizu. Prednost prenatalnog testiranja neinvazivnim testovima u okviru usluge Be Well prenatalni paketi je taj što se sav proces odvija na jednom mjestu, odnosno i uzimanje i slanje uzorka se radi u našoj klinici.

VERACITY test predstavlja neinvazivni prenatalni test nove generacije koji precizno mjeri i analizira slobodnoćelijsku fetalnu DNK u krvi majke sa ciljem otkrivanja prisustva aneuploidija kod fetusa. U laboratoriji se slobodnoćelijska DNK izdvaja iz majčine krvi i analizira najsavremenijom Ilumina tehnologijom, najprestižnijom platformom za analizu genetskih podataka. Rezultati analize su gotovi u roku od nekoliko radnih dana i šalju se Vama i Vašem ljekaru.

Uvjerite se da je vaša beba dobro uz sigurne, jednostavne i visokopouzdane prenatalne VERAcity i VERAgene testove.

Prednosti VERAcity i VERAgene testova

✔ Visoka preciznost
Veracity testovi su najprecizniji testovi na domaćem tržištu. Garantuju 99.9% tačnosti i jedini su prenatalni testovi koji mjere tačnu količinu fetalne frakcije.

✔ Neinvazivnost, bez ikakvih rizika
Ne postoji rizik od spontanog pobačaja. Test je u potpunosti bezopasan i za majku i za plod, jer se radi o jednostavnom vađenju krvi iz vene majke.

✔ Dostupni u ranoj trudnoći
Testovi mogu da se izvode već od 10. nedjelje trudnoće, a rezultati se dobijaju u roku od nekoliko dana.

✔ Utvrđivanje pola, čak i kod blizanaca
Svi testovi utvrđuju pol, čak i kod blizanačke trudnoće.

✔ Najkompletnija genetska analiza DNK
VeraGene test analizira DNK ploda na najveći broj genetskih devijacija.

✔ Test je baziran na Illumina platformi
Najprestižnija platforma za analizu genetskih podataka, odnosno DNK, na svijetu. Illumina koristi najnaprednije tehnike sekvenciranja, koja omogućavaju brže, preciznije i sveobuhvatnije analize genetskog materijala.

VERAcity test – najkvalitetniji neinvazivni prenatalni test

VERACITY test je prenatalni test najnovije generacije koji nudi precizno otkrivanje Daunovog, Edvardsovog i Patau sindroma, koji su tri najčešća fetalna genetička poremećaja, kao i drugih sindroma uzrokovanih problemima sa brojem X i Y hromozoma, a to sve bez invazivnih procedura.

Osim toga, VERACITY test omogućava i određivanje pola bebe, i to već od 10. nedjelje trudnoće. VERAcity test se može primijeniti i kod jednopolnih i u slučaju blizanačkih trudnoća, a siguran je kako za majku, tako i za plod, jer se izvodi jednostavnim uzorkovanjem majčine venske krvi.

Senzitivnost i specifičnost VERACITY testa su potvrđene kroz tri kliničke validacione studije sprovedene na stotinama uzoraka.

U našoj klinici VERAcity testovi dostupni su u okviru paketiranih usluga i to: Be Well Prenatal – VERAcity Basic, Be Well Prenatal – VERAcity Plus i Be Well Prenatal – VERAcity Premium.

Uz VERAcity testove, Be Well prenatalni paketi obuhvataju uslugu patronažnih posjeta i ginekološki pregled nakon porođaja.

Naime, prvi dani nakon porođaja znaju da budu izazovni za roditelje, te je prisustvo stručne i pouzdane osobe koja će pružiti podršku i pomoć porodilji i pregledati novorođenče, obaviti kupanje i njegu pupka, od velikog značaja za sve roditelje, naročito ukoliko se radi o prvom porođaju.

Prvi ginekološki pregled nakon porođaja se obično obavlja šest nedjelja nakon porođaja i izuzetno je bitan kako bi se pratio fizički oporavak, ali i emotivno stanje majke nakon porođaja. Ginekolog utvrđuje da li se materica vratila u prvobitni položaj i u kojoj mjeri, te pregleda ranu nakon epiziotomije ili carskog reza i obavlja i druge preglede i upućuje na laboratorijske pretrage ukoliko je potrebno.

Be Well Prenatal –  VERAcity Basic

Be Well Prenatal – VERAcity Basic obuhvata VERAcity Basic test + 3 patronažne posjete.

VERAcity BASIC je osnovni VERAcity test koji otkriva:

  • Daunov sindrom (Trizomija 21) – Dodatna kopija 21.hromozoma (1 prema 700)
  • Edvardsov sindrom (Trizomija 18) – Dodatna kopija 18.hromozoma (1 prema 5.000)
  • Patau sindrom (Trizomija 13) – Dodatna kopija 13.hromozoma (1 prema 16.000)
  • Utvrđivanje pola bebe (muški/ženski)

be well prenatal veracity basic

Be Well Prenatal – VERAcity Plus

Be Well Prenatal – VERAcity Plus obuhvata VERAcity Plus test + 5 patronažnih posjeta + ginekološki pregled nakon porođaja.

VERAcity test PLUS otkriva:

  • Daunov sindrom (Trizomija 21) – Dodatna kopija 21.hromozoma (1 prema 700)
  • Edvardsov sindrom (Trizomija 18) – Dodatna kopija 18.hromozoma (1 prema 5.000)
  • Patau sindrom (Trizomija 13) – Dodatna kopija 13.hromozoma (1 prema 16.000)
  • Utvrđivanje pola bebe (muški/ženski)
  • Analiza aneuploidije polnih hromozoma:
    1. Tarnerov sindrom (Monozomija X) – Nedostatak X hromozoma (1 prema 2.000 kod ženske djece)
    2. Trostruki X sindrom (Trizomija X) – Višak X hromozoma kod ženske djece (1 prema 1.000 kod ženske djece)
    3. Klinefelterov sindrom (XXY) – Višak X hromozoma kod muške djece (1 prema 1.000 kod muške djece).
    4. Jakobsov sindrom (XYY) – Višak Y hromozoma kod muške djece (1 prema 1.000 kod muške djece)
    5. XX YY Sindrom – Višak X i Y hromozoma (1 prema 17.000 kod muške djece)

Be Well Prenatal Veracity plus

Be Well Prenatal – VERAcity Premium

Be Well Prenatal – VERAcity Premium obuhvata VERAcity Premium test + 5 patronažnih posjeta + ginekološki pregled nakon porođaja.

VERAcity Premium test otkriva:

  • Daunov sindrom (Trizomija 21) – Dodatna kopija 21.hromozoma (1 prema 700)
  • Edvardsov sindrom (Trizomija 18) – Dodatna kopija 18.hromozoma (1 prema 5.000)
  • Patau sindrom (Trizomija 13) – Dodatna kopija 13.hromozoma (1 prema 16.000)
  • Utvrđivanje pola bebe (muški/ženski)
  • Analiza aneuploidije polnih hromozoma: Tarnerov sindrom, Trostruki X sindrom, Klinefelterov sindrom, XX YY Sindrom
  • Analiza mikrodelecionih sindroma:
    1. DiDžordžov sindrom – 22q11.2 Nedostatak dijela 22.hromozoma (1 prema 1.000)
    2. 1p36 delecioni sindrom – Nedostatak dijela 1.hromozoma (1 prema 5.000)
    3. Smit Magenisov sindrom – (17p1 1.2) Nedostatak dijela 17.hromozoma (1 prema 15.000)
    4. Volf Hirshornov sindrom – (4p1 6.3) Nedostatak dijela 4.hromozoma (1 prema 50.000)

Be Well Prenatal Veracity Premium

VERAgene – najsveobuhvatniji prenatalni test

VERAgene test je najsveobuhvatniji, neinvazivni prenatalni test koji istovremeno analizira aneuploidije hromozoma, mikrodelecije i 100 monogenskih bolesti.

VERAgene test može da se uradi do 10. nedjelje trudnoće, apsolutno je pouzdan i potpuno bezbjedan, bez ikakvih rizika po trudnicu i plod. Primjenuje se kod jednopolnih, blizanačkih i trudnoća sa nestalim blizancem, kao i kod trudnoća nastalim nakon neke od procedura vantjelesne oplodnje.

Test je jednostavan i bezbjedan, jer su za uzorkovanje potrebni samo uzorak venske krvi majke i bukalni bris biološkog oca (bukalni bris se uzima sa unutrašnje sluznice obraza).

VERAgene test je pokazao visoku senzitivnost i specifičnost validacijom u studijama sprovedenim na stotinama uzoraka.

U našoj klinici VERAgene prenatalni test je dostupan u okviru paketa Be Well Prenatal – VERAgene koji se sastoji od VERAgene testa,  ekspertskog ultrazvuka, 5 patronažnih posjeta i prvog ginekološkog pregleda nakon porođaja.

Be Well Prenatal – VERAgene

Be Well PrenatalVERAgene obuhvata VERAgene test + ekspertski ultrazvuk + 5 patronažnih posjeta + ginekološki pregled nakon porođaja. Svim trudnicama koje odaberu opciju VERAgene testa, uz ostale pogodnosi, poklanjamo i ekspertski UZV, najdetaljniji ultrazvučni pregled u trudnoći koji je izuzetno važan za otkrivanje potencijalnih anomalija ploda.

VERAgene test je najsveobuhvatniji, neinvazivni prenatalni test koji istovremeno analizira aneuploidije hromozoma, mikrodelecije i 100 monogenskih bolesti.

VERAgene test otkriva:

  • Daunov sindrom (Trizomija 21) – Dodatna kopija 21.hromozoma (1 prema 700)
  • Edvardsov sindrom (Trizomija 18) – Dodatna kopija 18.hromozoma (1 prema 5.000)
  • Patau sindrom (Trizomija 13) – Dodatna kopija 13.hromozoma (1 prema 16.000)
  • Utvrđivanje pola bebe (muški/ženski)
  • Analiza aneuploidije polnih hromozoma: Tarnerov sindrom, Trostruki X sindrom, Klinefelterov sindrom, XX YY Sindrom
  • Analiza mikrodelecionih sindroma: DiDžordžov sindrom, 1p36 delecioni sindrom, Smit Magenisov sindrom, Volf Hirshornov sindrom
  • 100 monogenskih bolesti

Be Well Prenatal Veragene

Pored svih navedenih pogodnosti koje ostvarujete u okviru Be Well Prenatal – VERAcity  i Be Well Prenatal – VERAgene paketa, važno je da znate:

Refundiramo troškove amniocenteze (ukoliko rezultat testa pokaže određene abnormalnosti kod ploda, refundiramo troškove amniocenteze)

Besplatno ponavljanje uzorkovanja (ukoliko iz bilo kojeg razloga laboratorija odbaci uzorkovanje ili pošalje rezultate koji ukazuju na nepotpun rezultat testiranja, preuzimamo troškove ponovnog uzorkovanja)

Prenatalni testovi u klinici Be Well

Klinika Be Well Vam na raspolaganje stavlja sigurne, jednostavne i pouzdane VERAcity i VERAgene prenatalne testove u okviru usluge Be Well prenatalni paketi.

Uvjerite se da je Vaša beba dobro, budite i Vi dobro i uživajte bezbrižno do kraja trudnoće!

Termin za pregled ili konsultacije možete zakazati na brojeve telefona 051 965 256, 066 33 44 55 (Viber/WhatsApp) ili na e-mail adresu [email protected].