Stepe Stepanovića 114, Banja Luka

English Bosanski
 

Provjerite antitijela nakon vakcinacije

16/09/2021

be well laboratorija

Vakcinisani ste i zanima vas da li ste razvili antitijela na SARS-CoV-2? Provjerite stepen antitijela na spajk protein nakon vakcinacije u klinici Be Well.

Kada je potrebno uraditi test IgG antitijela na spajk protein?

Test na SARS-CoV-2 IgG antitijela na s-protein mjeri stepen antitijela čije je nastajanje nešto duže, ali koja se u našem tijelu duže i zadržavaju, kao što je slučaj u procesu imunizacije, bilo da se radi o vakcinaciji ili prirodnom prebolijevanju COVID-19.

Test se radi nakon dvije do četiri sedmice nakon vakcinacije ili preležanog virusa covid-19 i pokazuje koliko je imunizacija uspješna.

Test IgG s-protein antitijela se ne koristi za postavljanje dijagnoze COVID-19.

Kako se test IgG antitijela na spajk protein razlikuje od serološkog testa na igG antitijela?

Razlika između testa IgG antitijela na spajk protein i serološkog testa na IgG antitijela je u tipu antitijela koja mjere.

Dok se test IgG antitijela na s-protein koristi za određivanje stepena imunizacije nakon vakcinacije ili preležanog COVID-19, serološki test na IgG antitijela mjeri antitijela koja nastaju brzo, ali isto tako i nestaju.

Serološki test na IgG antitijela se koristi za mjerenje antitijela u periodu između mjesec dana i šest mjeseci od preležanog virusa covid-19 i nije pogodan za određivanje stepena antitijela nakon vakcinacije.

Gdje možete da provjerite antitijela nakon vakcinacije?

Bez rezervacije termina, svakog radnog dana od 07 do 20h, test IgG antitijela na s-protein kao i serološki test IgG antitijela, možete uraditi u klinici Be Well. Naša saradnja sa partnerskim laboratorijama omogućuje vam da u našoj klinici obavite sve laboratorijske nalaze.

Za više informacija o testu antitijela na s-protein i druge laboratorijske nalaze, kontaktirajte nas na brojeve telefona 051 965 256, 066 33 44 55 ili nam pišite na [email protected].

Budite dobro!

Vaša klinika Be Well