Stepe Stepanovića 114, Banja Luka

English Bosanski
 

Sedmica muškog zdravlja: Poklanjamo 30 preventivnih uroloških pregleda

14/06/2021

sedmica muškog zdravlja

Počeši se! Ako do sada nisi, onda je vrijeme da to uradiš upravo ove sedmice, u Sedmici muškog zdravlja, koju obilježavamo od 14. do 20. juna. Tom prilikom klinika Be Well, u saradnji sa projektom Bradologija poklanja 30 besplatnih preventivnih uroloških pregleda namijenjenih muškarcima do 55 godina starosti, od kojih 3 poklanjamo putem društvenih mreža klinike Be Well.

Sedmica muškog zdravlja, koja za cilj ima promociju muškog zdravlja, podizanje svijesti o urološkim oboljenjima, kao i važnosti preventivnih uroloških pregleda, posebno kod muškaraca mlađe životne dobi, i ove godine šalje snažnu poruku: Ne čekaj da ti se zdravlje naruši da bi se pregledao.

Urološka ambulanta naše klinike, gdje će besplatne preventivne urološke preglede obavljati mr sci. dr Vladimir Krivokuća, širom je otvorila svoja vrata svim muškarcima mlađim od 55 godina, koji brigu o zdravlju urološkog sistema stavljaju na prvo mjesto.

Pored specijalističkog pregleda uz ultrazvučni pregled, u urološkoj ambulanti klinike Be Well možete obaviti i uklanjanje kondiloma, frenulum breve, fimosa circumsisia, kao i dvomjesečne kontrole.

Zdravstvene preglede možete zakazivati pozivom na broj 051 965 256, putem email adrese [email protected] ili na www.klinikabewell.com.

Šta je najčešći uzrok narušenog zdravlja kod muškaraca?

Prema statistici, najčešća oboljenja koja se javljaju kod muškaraca su oboljenja respiratornog sistema, srčana oboljenja, rak pluća, debelog crijeva, rak prostate i rak testisa. Najčešći glavni okidač za mnoga oboljenja je stres, a najveći prijatelji našeg organizma su preventivni pregledi i redovni samopregledi, i ne samo u Sedmici muškog zdravlja.

Organizatorka Bradologije, mlada Marija Đurić, koja je dio našeg medicinskog tima, ne propušta da naglasi važnost uvođenja obaveznog godišnjeg urološkog pregleda od napunjene osamnaeste godine starosti, čime bi se uveliko smanjio rizik od razvoja uroloških oboljenja.

Projekat Bradologija, koji i ove godine, u saradnji sa klinikom Be Well te mnogim poznatim ličnostima, vrijedno radi na širenju svijesti o važnosti muškog zdravlja, samopregleda, i preventivnih pregleda kod raka tesisa i prostate, organizuje manifestacije humanitarnog karaktera o kojima više možete pronaći na njenoj službenoj Instagram ili Facebook stranici.

Očuvanje dobrog zdravlja je misija svih nas.

Budi dobro!

Budi dobro bilten

    Copyright 2021, Be Well

    Copyright 2021, Be Well